واش بتن

مزایای واش بتن ها نسبت به سایر انواع موزاییک ها

مزایای واش بتن

هر کدام از انواع موزاییک ها مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند و استفاده از آن ها در برخی شرایط توصیه می شود. واش بتن ها نیز مانند سایر موزاییک ها از این قاعده مستثنی نیست و استفاده از آن ها مزایای بسیاری دارد. در ادامه با ما همراه باشید تا درباره مزایای واش بتن ها بیشتر بدانیم.

مزایای واش بتن

شما می توانید در کنار استفاده از موزاییک های واش بتن، از سایر تجهیزات جانبی دیگری نیز برای کاربرد ها و مصارف گوناگونی بهره ببرید، مانند تجهیزات جانبی برای نورپردازی داخل محوطه حیاط که به تمام موزاییک های واش بتن جلوه دیگری می دهد و زیبایی انها را دو چندان می کند.

حتی در هنگام ساخت موزاییک های واش بتن امکان جای گذاری چراغ های LED نیز بوده که دیگر نیاز به تجهیزات بیرونی جهت نور پردازی نباشد. بنابراین و به طور کلی محصولات واش بتن جز موزاییک های لوکس به حساب می آیند و بیشتر جنبه زیبایی و تزیینی برای محوطه و حیاط و یا پیاده راه های شما دارا می باشند.

اگر چه که گفته شد رنگ های این موزاییک را می شود با نظر و خواسته مشتری تهیه و ساخت، اما بیشتر و به طور معمول بیشتر دارای رنگ هایی نظیر سفید و قرمز معمولی، سفید و قرمز (سفید بیشتر)، سفید قرمز (قرمز بیشتر)، سفید و مشکی، سفید و سبز، آجیلی، قرمز مشکی سبز، سفید و زرد(لیمویی)، سفید چینی، سفید قرمز و زمینه قرمز می‌باشند.

که هر کدام از این رنگ ها معنا و مفهوم و همچنین کارایی خود را دارند. به عنوان مثال موزاییکی که مخصوص فضای استخر و سونا جکوزی می باشد، با موزاییکی که در پارک ها استفاده می شود کاملا رنگ های متفاوتی را دارند و موزاییک هایی که در معابر عمومی کار می گذارند، بیشتر دارای رنگ های تیره ای هستند تا در اثر پا خوردن خیلی تغییر رنگ واضحی در آن ها رخ ندهد.

مزایای واش بتن

مقاومت در برابر یخبندان

موزاییک های بتن واش به دلیل اینکه از مقاومت بالایی برخوردار هستند، در برابر شرایط آب و هوایی بد مانند یخبندان های زیاد مقاوم است و دچار ترک خوردگی و شکست نمی شوند.

برای تولید این نوع از موزاییک ها از سیمان پرتلند با عیار 400 استفاده می شود که در مقایسه با کیفیت سایر موزاییک های مشابه، بسیار بهتر عمل می کند. این امر باعث افزایش مقاومت در موزاییک شده و کارایی آن را در مقتیسه با جنبه ی زیبایی آن بیشتر می کند.

مقاومت فشاری در این نوع از موزاییک ها بسیار زیاد است. دلیل این امر، تراکم بالای بتن با کمک جدید ترین دستگاه ها و تکنولوژی های حوزه ی مصالح ساختمانی و ساخت است. به عبارت دیگر این موزاییک ها پس از گذراندن شرایط پیچیده و بسیار سخت به تراکم مد نطر می رسد و سپس وارد بازار می شوند.

سنگدانه هایی که در موزاییک واش بتن ها مورد استفاده قرار می گیرد تراکم بسیار بالا دارند و به صورت یکنواخت هستند.

به دلیل اینکه در ساخت واش بتن از فرمولاسیون بسیار دقیق و قوی استفاده می شود، سنگدانه های مصرفی در آن چسبندگی بسیار بالایی دارا می باشند و به راحتی نمی توان آن ها را از یک دیگر جدا کرد.

چگونگی مراحل ساخت موزاییک های واش بتن 

به طور کلی موزاییک های واش بتن به دو صورت ساخته می شوند. یک روش که به ان روش ویبره نیز گویند به این صورت است که ابتدا مواد اولیه را با توجه به طرح اختلاط بتن به خوبی مخلوط می کنند. سپس مخلوط بتن حاصل را در قالب های لاستیکی می ریزند و بعد آن ها را روی میز ویبره قرار می دهند. بعد از اتمام مرحله ویبره قالب ها را در داخل اتاق بخار می گذارند تا به خوبی عمل اوری شود.

[در صورت تمایل می توانید مقاله جامعی که در خصوص تولید موزاییک ویبره ای نوشته شده است را از اینجا بخوانید.]

سپس پس از گذشت 24 ساعت آن ها را از قالب ها بیرون می آورند و با استفاده از فشار قوی آب (واتر جت ها) و استفاده از برس های مخصوص فلزی لعاب های باقی مانده سیمان را از روی سنگدانه های زیبای ان پاک می کنند تا جلوه و برجستگی و رخ قشنگ سنگدانه هایش نمایان شود تا سرانجام کف پوشی زیبا و ارزشمند مطابق با نیاز و ویژگی های مورد انتظار به دست آید. روش گفته شده یکی از رایج ترین و بیشترین روش هایی است که برای ساخت واش بتن ها مورد استفاده قرار می گیرد.

در روش دوم که به آن روش ساخت پرسی می گویند به این نحو عمل می کنیم که ابتدا بتن نهایی را در یک لایه زیرین قالب مخصوص میز فشار ( پرس ) می ریزیم و روی ان را با ملات ماسه سیمان پر می کنیم، سپس با روشن کردن دستگاه پرس، موزاییکی دو لایه ای به وجود می آید.

با رویه ای که دارای سنگ دانه های طبیعی می باشد مانند مراحل روش اول، بعد از عبور دادن محصول از اتاق بخار با فشار آب قوی یا همان واتر جت به همراه برس های مخصوص نسبت به شستشو و تمیز کردن سطح آن اقدام می کنیم.

با توجه به این روش های ساخت، این محصولات دارای زبری و اصطکاک زیادی هستند که آن ها را مناسب برای کف سازی محوطه هایی نظیر پارک ها، ویلا ها، حیاط منازل، پیاده رو سازی ها و . . . می کند.

[همچنین بخوانید: از ساخت واش بتن چه می دانیم؟]

مزایای واش بتن

نکته ای که برای تولید این موزاییک ها باید بدانید این است که برای ساخت این محصولات باید از سنگ دانه های با دوام و کیفیت و مقاوم استفاده شود تا شرایط تحمل بار همچنین تغیرات دمای متوالی در دما های بسیار پایین و بالا را داشته باشد. برای اطمینان از این ویژگی ها، سنگدانه های مصرفی باید قبل از اختلاط در آزمایشگاه های تخصصی مورد ارزیابی و آزمایش قرار بگیرند .

خوشبخانه صنعت سنگ در کشور ما خودکفا است و امکان تهیه سنگ های مقاوم و با دوام در تمام دانه بندی های مختلف وجود دارد و شرکت های تولید کننده واش بتن نیاز به واردات سنگ با کیفیت از خارج کشور را ندارند و می توانند از مصالح موجود در کشور خودمان استفاده کنند.

معادن سنگ موجود در الیگودرز و اذر شهر در استان اذربایجان شرقی، بجستان استان خراسان از جمله معادن سنگ موجود در کشور ما هستند که می توان از موجودی سنگ های آن ها جهت تولید موزاییک های واش بتن استفاده کرد.

[همچنین بخوانید: واش بتن در چه مکانهایی قابل استفاده است]

واش بتن خوب باید دارای چه ویژگی های عملکردی باشند؟

از جمله ویژگی ها و مشخصات واش بتن های خوب می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • واش بتنی که خوب ترکیب و مخلوط شده است هنگامی که می شکند با در تمام ضخامت خود دارای سنگدانه باشد، مثلا اگر ضخامت واش بتن 40 میلیمتر می باشد پی از شکسته شدن باید در تمام 40 میلیمتر خود دارای سنگدانه باشد.
  • اگر در تهیه و ساخت واش بتن در کارخانه از عیار بتن استاندارد استفاده کرده باشند و در ان از افزودنی های مجاز و چسب بتن و سایر افزودنی ها به اندازه کافی استفاده شده باشد، باید پس از شکستن سنگ و دوغاب سیمانش از هم جدا نشوند، این بدان معناس که سنگ هم در عمل شکستن از وسط دو تیکه شده است.
  • برای تست عدم وجود هوا داخل موزاییک واش بتن در برش های طولی و عرضی ای که به ان می زنیم نباید حباب هوا نهفته شده باشد.

ازمون ها و استاندارد هایی که در بالا به انها پرداختیم جهت ارزیابی مقاومت مکانیکی واش بتن بوده است که اگر شرایط بالا را دارا نباشد، مقاومت لازم را دارا نمی باشد و در اولین سیکل یخبندان موزاییک واش بتن از هم گسسته می شود.

ویژگی های واش بتن مرغوب به صورت کلی شامل موارد زیر است :

  • سنگدانه های موجود در کفپوش به صورت یکنواخت پخش شده اند.
  • مقاومت فشاری سنگدانه ها بالا و تقریبا برابر 300 تا 400 کیلوگرم بر سانتی متر مربع است.
  • از سنگانه هایی برای ساخت استفاده می شوند که مش بندی یکسان داشته باشند.
  • سیمان مورد استفاده در واش بتن ها عیار بالا ( 400 ) است.
  • در برابر سرما و گرما بسیر مقاوم بوده و تقریبا می توان گفت که شکست ناپذیر هستند.

البته نکته ای که در این زمینه حائز اهمیت است، ظاهر موزاییک ها و رنگ بندی مخصوص به هر ناحیه است که با توجه به نوع کاربری منطقه و سلیقه ی طراح آن انتخاب و مورد استفاده قرار می گیرد .

برای انتخاب نوع و طرح های این نوع موزاییک ها یکی از عوامل تاثیر گذار منطقه ی جغرافیایی مدنظر است. نوع منطقه ی جغرافیایی با شرایط آب و هوایی خاص خود می تواند در انتخاب رنگ برای موزاییک واش ها وثر واقع شود.

به علاوه در هنگام استفاده از این محصول می توان مصالح دیگر با مشخصات مشابه به موازییک واش ها استفاده کرد و به جلوه ی ظاهری آن، رنگ و بویی خاص و منحصر به فرد داد. در هر صورت انتخاب نوع چیدمان و طرح و رنگ های این نوع موزاییک ها کاملا بستگی به نظر کارفرما و شرایط محیطی دارد و با توجه به تنوع بسیار بالای این محصول، محدودیتی در هنگام انتخاب آن ها وجود ندارد .

به این مطلب امتیاز بدید
0 0 رای ها
امتیاز این مطلب
guest
0 نظرات سایر کاربران
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments