مقالات

انتخاب سنگفرش مناسب حیاط + نکات مهم

کفپوش مناسب حیاط

به وسیله کفپوش بتنی و موزاییک می توان سطحی هموار ایجاد کرد که برای عبور و مرور روزانه مناسب باشد. تراس، بالکن، ایوان و حیاط منازل بخشی از محیط بیرونی هستند که اگر از مصالح مناسب و شیک استفاده شود می تواند زیبایی چشم نوازی به محیط زندگی ببخشد. برخی از پوشش‌ ها مى ‌توانند به طور نسبى، نیاز مصرف ‌کننده را برآورده نمایند. اگر تصمیم دارید یک کفپوش مناسب برای حیاط منزل خود انتخاب کنید برای شناخت بیشتر و کسب اطلاعات مفید پیشنهاد می کنیم با ما همراه باشید.

بهترین و مناسب ترین سنگفرش مناسب حیاط چیست؟

در ساختمان‌ هاى مسکونى، تجاری، ادارای و مدارس برای ایجاد پوشش در حیاط از موزاییک و واش بتن استفاده می کنند. این کفپوش ها به دلیل قیمت مناسب و هزینه اجرای کم همچنین طول عمر بالا از محبوب ترین پوشش ها به حساب می آیند. آنها در اندازه‌ ها و انواع گوناگون وجود دارند و می توان با توجه به ساختمان و سلیقه خود اقدام به خرید کنید. دو مدل موزاییک و کفپوش وجود دارد که روش ساخت و کاربرد آنها متفاوت است. موزاییک ‌هاى ویبره ‌اى در کف ‌سازى پارک ‌ها و حیاط و موزاییک ‌هاى پرسى در محل‌ هاى مختلف مثل منازل مسکونى، اداراى تجاری مورد استفاده قرار مى ‌گیرند. انواع موزاییک های پر کاربرد در کف سازی حیاط شامل: موزاییک گرانیتی، موزاییک لاشه ای، موزاییک شیاردار، موزاییک ویبره ای، موزاییک واش بتن، موزاییک سیمانی و موزاییک سنگ دار می باشد. کفپوش  که به آن موزاییک شسته نیز می گویند، از بهترین پوشش ها برای کفسازی حیاط و بالکن محسوب می شوند.

برای اجرای کفسازی حیاط چند عامل تاثیر گذار وجود دارد:

    • زیبایی و کیفیت موزاییک ها
    • دوام و طول عمر موزاییک
    • زیر سازی محل اجرا
    • ایمنی و راحتی افراد در هنگام حرکت
    • هزینه‌ ی اجرا و نگهداری از آن
    • مقاومت در برابر شرایط آب و هوای مختلف
    • امکان پیاده‌سازی راحت

کفپوش

سنگفرش مناسب حیاط چه مشخصاتی دارد؟

وقتی که می خواهیم برای حیاط منزل کفسازی کنیم اغلب اولین سوالی که ذهن افراد را مشغول می کند این است که سنگفرش مناسب حیاط چه مشخصاتی دارد؟ در وهله اول باید دقت کرد تا موزاییک انتخابی ما استحکام و دوام بالایی داشته باشد. در فضای باز گرما و سرما، تابش نور خورشید و رطوبت وجود دارد، بنابراین باید موزاییک در برابر این عوامل مقاومت خوبی برخوردار باشد.

در محیط های باز حشرات، آفت ها و جانوران وجود دارند، پس لازم است در برابر حشرات و قارچ‌ ها تخریب نشود. در نهایت یک کفپوش مناسب باید زیبایی و هارمونی خاصی با سبک ساختمان داشته باشد. به عنوان مثال اگر نمای ساختمان یا ویلا لوکس می باشد و از متریال مدرن در آن بنا استفاده شده، بهتر است از این نوع کفپوش به کار ببرید. کفپوش یا موزاییک باید عمر مفید بالایی داشته باشد زیرا هزینه های اجرا و کارگر این روزها بالا است و نمی توان هر سال اقدام به تعویض آن ها نمود. در نهایت مقاومت بالا در برابر ضربات احتمالی از مهم ترین ویژگی های یک کفپوش مناسب است. واش بتن مصالحی ایده آل برای طراحی محوطه خانه و حیاط هستند زیرا قابلیت اجرا با رنگ های مختلف همراه با دیزاین فضای سبز را دارند.

کفپوش موزاییک

موزاییک یکی از قدیمی ترین پوشش های کفسازی است که هنوز جایگاه ویژه خود را در بازار حفظ کرده است. موزاییک ترکیبی از بتن، سیمان، ماسه، خرده سنگ های رنگی، پودر سنگ و آب تولید می شود. از ترکیب سنگ های رنگی طرح ها و مدل های زیبایی ساخته می شود. این مصالح ساختمانی پر کاربرد به دلیل کاربردهای متفاوتی که در هموار کردن سطح حیاط، پشت بام، روف گاردن و … زیاد مورد استفاده قرار می گیرد.

معمولا برای کفپوش فضای داخلی مانند اتاق ها از موزاییک های ساده استفاده می کنند در صورتی که برای کفسازی حیاط انواع طرح های مختلف وجود دارد مناسب است. ویژگی هایی همچون مقاومت سایشی بالا، تحمل فشار و مقاومت در برابر تغییرات دما از نقاط قوت این کفپوش ها هستند.

دارا بودن دو سطح جداگانه لایه زیر و لایه رو موجب بالا رفتن استحکام در آنها شده است. لایه رو برای نمایش نقش و طرح موزاییک است و لایه زیرین قطور تر و وظیفه تحمل فشار وارده بر سطح را دارد. سایز 20*20 ، 30*30 و 40*40 از ابعاد متداول و رایج موجود در بازار هستند. معمولا قطر آنها بین 3 الی 5 سانتی‌متر می باشد.

واش بتن در حیاط و فضای سبز

محوطه سازی حیاط، ویلا، باغ، مجتمع های مسکونی و تجاری همچنین طراحی فضای سبز و روف گاردن از جمله کارهایی است که به راحتی می توان آنها را با واش بتن انجام داد. از جمله محصولات لوکس محسوب می‌شود، که یک نوع کفپوش مستحکم و مقاوم در برابر عوامل مختلف آب و هوایی است و در رنگ ها و مدل های مختلف موجود است. به دلیل کارایی و زیبایی همچنین اصطکاک بسیار زیادی که دارند در حیاط ها، معابر شهری و پارک ها بهترین گزینه برای انتخاب و استفاده هستند. این مصالح از پایـه بتن است که ترکیبی مکمل از سیمـان، پودر سنـگ، چسب بتن، ژل میکروسیلیـس و مواد روان‌کننده بتن تولید می گردد. ابعاد 60*30 ، 40*40 و 50*50 سانتی متری برای این مصالح استاندارد است و واش بتن را با این سایزها می توانید تهیه کنید. رنگ های موجود برای واش بتن شامل لیمویی، مشکی، گیلاسی، قرمز، گردویی، سفید و سبز می باشد که به صورت تک رنگ هستند. رنگ های ترکیبی سفید لیمویی مشکی، واش بتن سفید لیمویی قرمز، واش بتن سفید لیمویی سبز، سفید قرمز، سفید سبز، قرمز مشکی لیمویی و … می باشد که بنا به سلیقه خود می توانید انتخاب کنید. اغلب قطر این کفپوش ها در حدود 4 الی 5/5 سانتیمتر است که مقاومت آن را بالا می برد.

بهترین کفپوش حیاط

واش بتن مرغوب دارای چه ویژگی هایی است؟

واش بتنی مرغوب و با کیفیت است که حباب هوا در برش های عرضی و طولی که قطعات نباید وجود داشته باشد. در واش بتن مرغوب از چسب بتن و سایر افزودنی ها استفاده شده و دوره کیورینگش را پشت سر گذاشته است. از جدا نشدن سنگ و سیمان پس از شکستن می توان به کیفیت خوب کفپوش پی برد. در واش بتن خوب سنگدانه ها باید در تمام ضخامت قطعه وجود داشته باشند تا ظاهری زیبا به محیط بدهند.

نتیجه گیری

پوشش کف حیاط یکی از مهم ترین چیزهایی است که در ساخت یک ساختمان باید مورد توجه قرار گیرد زیرا در شکل ظاهری و کلی آن ساختمان تاثیر به سزایی می گذارد. دو نوع کفپوش واش بتن و موزاییک از محبوب ترین پوشش ها هستند که چهار عامل کارایی، زیبایی، قیمت مناسب و پایداری را دارند. این عوامل از مهم ترین ویژگی های انتخاب کفپوش حیاط می باشند. برای اجرای ارزانترین سنگفرش حیاط بهتر است به طور کامل در مورد مصالح مورد نیاز که برای این کار در نظر گرفته اید تحقیق کنید و اطلاعات کسب کنید. تحقیق و کسب اطلاعات لازم در این زمینه کمک می کند تا  از لحاظ ظاهری و از لحاظ کیفیت سنگفرش مناسب و مقرون به صرفه را انتخاب کنید. برای اجرای کف سازی حتما از یک متخصص کمک بگیرید تا مشاوره درستی به شما ارائه دهند و مجبور به صرف هزینه مجدد نشوید.

کیفیت نصب و اجرا بسیار حائز اهمیت است زیرا اگر کار اجرا به درستی صورت نگیرد موزاییک ها در کوتاه ترین زمان لق و شکننده می شوند و کیفیت خود را از دست می دهند

به این مطلب امتیاز بدید
0 0 رای ها
امتیاز این مطلب
guest
0 نظرات سایر کاربران
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments